Poppentheater de arme pelgrim

8 december 2019

Theatervoorstelling in de Belevingskerk.

De voorstelling heet de schat van de pelgrim: Het verhaal gaat over een rijk man, Franciscus, die genoeg heeft van zijn vele geld en als een arme pelgrim op zoek wil gaan naar het onbekende koninkrijk van liefde en vrede. Een plek zonder ruzie en stress. Hij gaat op reis, maar wanneer hij in een dorpje komt en de mensen horen dat hij een zoon van een koning is, gelooft niemand dat hij echt arm is, Een koningszoon is immers altijd rijk. Men denkt daarom dat hij een schat in zijn tas verborgen houdt. Iedereen in het saaie dorpje is door het dolle heen en razend nieuwsgierig naar die vreemde pelgrim en naar zijn rijkdom. Als de pelgrim Fleurtje Bloem ontmoet, gebeurt er iets verschrikkelijks en er volgen spannende momenten.

Kinderen maar ook volwassenen zijn onder de indruk en bijzonder enthousiast. Het verhaal is eigentijds humoristisch en leerrijk. Er wordt gespeeld met moderne zelfgemaakte poppen met zeer uiteenlopende karakters.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen en duurt een uur, de interactie met het publiek is zeer belangrijk.

Na afloop kunnen de kinderen de poppen komen bekijken en in de kast er (voorzichtig) mee spelen.

Er wordt een collecte gehouden voor de bestrijding van de onkosten.

Locatie:
Antoniuskerk
Aanvang:
13.30