Nieuws Dorpsraad

dorpsraad heusden

Bezoek B&W april 2017

Op 5 april 2017 bracht B&W van Asten een bezoek aan Heusden. Vergezeld door de Dorpsraad gingen ze op pad met de fiets. Het thema: Trots op Heusden!?

  • Met een uitroepteken voor de onderwerpen die al tot stand zijn gekomen 
  • Met een vraagteken deze vragen nog om de nodige aandacht en of uitvoering

We stapten op diverse locaties van de fiets. Zo praatten we met een van de eerste bewoners van Heusden-Oost en deden we een tussenstop bij minicamping Martinus’ Plak aan de Gevlochtsebaan. Ook de Meijelseweg werd aangedaan: een fietspad is hier noodzakelijk. Na de koffiepauze bij vakantieboerderij Bij den Berk aan de Achtermijterbaan ging het richting centrum. We eindigden op het Vorstermansplein om aandacht te vragen voor de verkeerssituatie bij De Spar en het verplaatsen van de glasbakken.

dorpsraad convenant

Convenant Dorpsraad en Gemeente

Woensdag 30 november 2016 ondertekende Dorpsraad en Gemeente een convenant. Dit convenant omvat de doelstelling en taken van de Dorpsraad Heusden voor de periode van 2017 t/m 2020.

 

dorpsraad straatnaam pastoor van steen

Pastoor Tonnie van Steen heeft eigen straatnaam

De Pastoor Arnoldstraat, het Vorstermansplein. Straatnamen genoemd naar markante dorpspersonen uit onze Heusdense geschiedenis. Maar niet naar pastoor Tonnie van der Steen. Een gemiste kans, zo verwoordde voorzitter Herman Kuijpers de duidelijke mening van de Dorpsraad - evenals die van de Stichting Evenementen Heusden - op het niet meewerken van de gemeente. Toch lukte het op 15 november 2016: onder toeziend oog van een aantal bewoners en begeleid door de locatieraad Heusden van onze parochie stond daar plotseling onze zeer geliefde pastoor in de Gaard om zijn eigen straatnaambord Pastoor van Steenhof te onthullen. Onze 99-jarige pastoor, die na 32 jaar uit Heusden vertrekt, was zichtbaar aangenaam verrast door dit gebaar van zijn parochianen.