Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over Nota Feliz.

Moet je kunnen zingen om mee te doen?

Iedereen mag meedoen en samen muziek maken is ons uitgangspunt. Je hoeft niet persé ervaring te hebben met zingen om bij Nota Feliz te kunnen. Ben je niet zo zeker van je zaak, bedenk je dan het principe van een koor: de mindere zangers worden op sleeptouw genomen door de sterke. Dus je past altijd wel ergens in het plaatje.

Voel je zin om mee te doen én wil je wekelijks komen zingen? Stap dan over de drempel, want dan ben je de ultieme kandidaat. Inzet is belangrijker dan ervaring.

 

Wat gaan we zingen?

We repeteren elke week nieuwe liedjes en zingen liedjes door die we al kennen. We staan aan de start voor ons nieuwe concert en gaan daarvoor z’n 20 nummers instuderen, in verschillende muziekstijlen. Denk aan stevige rocknummers, gevoelige ballads en krachtige popsongs.

Wanneer en hoe laat repeteert Nota Feliz?

De repetitie is wekelijks op maandag van 18.45u tot 20.00 in het Hart van Heuze. In de schoolvakanties repeteren we in principe niet.

Hoeveel stemmig wordt er gezongen?

Meestal zingen we 3-stemmig. Soms wordt in een liedje één stem in twee groepen verdeeld en is het dus 4-stemmig.

Moet ik auditie doen?

Nee, je hoeft geen auditie te doen. Samen met onze dirigente kijk je welke stemgroep voor jou het makkelijkste zingt. Je krijgt een korte stembereiktest waarbij je samen een aantal noten zingt, om te kijken hoe hoog en laag je kunt zingen.

Moet je noten kunnen lezen?

Nee hoor, geen probleem als je geen noten kunt lezen. We gebruiken bladmuziek waar wel noten op staan, deze kun je gebruiken om de tonen te volgen. De dirigente zingt alles voor en oefent per stem wat je moet zingen. De liedjes krijg je op de mail doorgestuurd en mag je thuis printen en meebrengen naar de repetitie. Je krijgt een map van Nota Feliz waar je alle liedjes in kunt stoppen.

 

Wie begeleidt Nota Feliz?

Onze dirigente is Pauline van Deursen, zij is in januari 2019 bij Nota Feliz gestart. Zij leert het koor en het combo de nieuwe nummers aan.

Wat is de beoogde leeftijdsgroep?

We richten ons op meiden in de leeftijdsgroep van 12 tot ongeveer 26 jaar. Maar het draait ons eigenlijk niet om je leeftijd, maar om dat je veel zin hebt om met ons mee te komen zingen.

Wat zijn de kosten?

Onze contributie bedraagt 70 euro per jaar. Voor een uitje of repetitieweekend vragen we een (kleine) eigen bijdrage buiten de contributie om.

 

Waar oefenen we voor?

We gaan veel nieuwe nummers instuderen voor ons nieuwe concert in mei 2020. Nota Feliz bestaat dan namelijk 12,5 jaar. Tussendoor zingen we een aantal keer per jaar in de kerk in Heusden. In de aanloop naar het concert zullen we ook op repetitieweekend gaan, waarbij we veel samen gaan repeteren en bovenal plezier maken.

Kan ik binnen de vereniging ergens bij helpen?

Jazeker, graag zelfs J. Nota Feliz is een jongerenvereniging die er naar streeft zoveel mogelijk samen te doen. Wij hebben verschillende commissies die aan de slag gaan met hun taak. Bijvoorbeeld: de muziekcommissie zoekt liedjes die we gaan zingen, de kledingcommissie die afspreekt wat we met optredens aan doen, de PR commissie die zorgt voor de nodige reclame om onze vereniging in de spotlight te zetten. We streven ernaar dat ieder lid zich bij minimaal één van de commissies aansluit.