Wonen en Zorg in Heusden

Het Andere Wonen in Heusden

Het Andere Wonen
Het plan hiervoor is enige jaren geleden ontstaan in een Heusdense initiatiefgroep “Samen thuis in eigen huis”. Dit plan is met betrokkenheid van de inwoners tot stand gekomen. De ontwikkelaar Holikiday bracht de initiatiefgroep en Het Andere Wonen samen. Zij kunnen de gewenste woonvoorziening in Heusden realiseren. Het Andere Wonen bestaat uit meerdere kleinschalige woonprojecten in de wijk voor mensen met geheugenproblematiek of andere zorgvragen. Zij bieden een andere vorm van verpleeghuiszorg, kleinschalig. Hierbij focussen zij op eigen regie, zorg op maat, kwaliteit en veiligheid.

Sociale netwerk behouden
Deze vestiging van Het Andere Wonen bestaat uit 20 appartementen. Bewoners huren (voor iedereen betaalbaar!) in hun vertrouwde omgeving met hun sociale netwerk een volwaardig appartement bij Het Andere Wonen. Dit appartement, met 2 slaapkamers, keuken en woonkamer kan door een echtpaar of alleenstaande zelfstandig bewoond worden. In het gebouw zijn ook gemeenschappelijke ruimtes zoals de huiskamer, keuken en tuin waar activiteiten georganiseerd worden, ruimte is voor ontmoeting en indien wenselijk gezamenlijk gegeten kan worden.

Zorgechtpaar
Een locatie van Het Andere Wonen wordt door een ondernemerspaar gerund. Het ondernemerspaar woont zelf ook in het appartementencomplex, zo waarborgen zij  24-uurs zorg en leven ze ook echt samen met de bewoners. Hiermee worden persoonlijke aandacht en zorg, diensten en services op maat gewaarborgd voor de bewoners van Het Andere Wonen. Zo verbeteren zij het welzijn van de bewoners.

Graag stelt het echtpaar zich aan u voor:


Wij zijn Jessica Scheepens en Bob de Beer, wij komen bij de locatie Het Andere Wonen Unitashof wonen.

Samen met een team van betrokken collega’s bieden wij 20 zorgappartementen, waar mensen zelfstandig kunnen wonen binnen een beschermde omgeving. De kwaliteit van leven staat voorop met zorg en persoonlijke aandacht voor alle bewoners.

Jessica werkt sinds oktober 2020 als verpleegkundige op de locatie Het Andere Wonen Waalre. Daarvoor heeft Jessica een aantal jaren gewerkt als wijkverpleegkundige in Eindhoven bij Zuidzorg.

Op dit moment is Bob werkzaam bij Guldenberg Hotel & Brasserie waar hij de sales en marketing verzorgt. Daarvoor is hij 3 jaar werkzaam geweest als manager bij Vivent thuiszorg.


Team
Om alles voor bewoners op de juiste manier te realiseren werkt het ondernemerskoppel samen met een team van zorgprofessionals, vrijwilligers en natuurlijk ieders sociale netwerk.
“Waardige en liefdevolle zorg, gastvrijheid en servicegerichtheid zijn voor ons allen de speerpunten,” vertelt Arno van den Berg, directeur van Het Andere Wonen. Zo kunnen we bijdragen aan het welzijn van onze bewoners in Heusden.

Start van de bouw
De start is ondertussen volop in gang. Graag had de initiatiefgroep de inwoners uit Heusden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de officiële start van de bouw, het Coronavirus gooide echter roet in het eten.

Op een ander moment nodigen we u graag uit voor een bijeenkomst in het Hart van Heuze waarbij ook een afvaardiging van Het Andere Wonen aanwezig zal zijn voor een eerste kennismaking en om meer te vertellen over hun manier van werken.

Informatie

Wilt u meer weten over Het Andere Wonen? Kijk op de website www.hetanderewonen.nl of vraag de contactpersonen uit de initiatiefgroep om meer informatie:

Seniorenvereniging Heusden, Jos Knapen tel. 0493 - 56 03 34
Dorpsondersteuner, Arie van den Boomen tel. 06 - 57 64 42 85

Hierboven ziet u weergegeven hoe het gebouw er uit zal komen te zien.