Is deelname aan de FlitsToer gratis?

Ja. De FlitsToer is een cadeau van Stichting 100 jaar Heusden.

 

Waar moet ik starten?

Start de FlitsToer bij de Poort der Tijd, rechts naast de Heusdense kerk (Vorstermansplein 16, 5725 AM Heusden gem. Asten).

Kan ik de FlitsToer op elk moment doen?

Ja, je kunt de FlitsToer op elk moment doen. Alle FlitsTegels en FlitsPaaltjes bevinden zich in de buitenlucht. Bij daglicht kun je ze het beste vinden. Je doet de toer op eigen houtje. Met de tijd die jij er aan wilt besteden.

Te voet of op de fiets?

Binnen de Heusdense kom kun je de FlitsToer te voet of op de fiets doen. Wil je ook in het buitengebied van Heusden door de tijd flitsen? Neem dan zeker je fiets mee voor de FlitsPaaltjes 15 (Vaarsenhof), 17 (Bleekerweg) en 18 (Pannenhoef).

Dus we flitsen door de tijd. Kunnen we onderweg nog meer doen?

Om de FlitsToer nóg vrolijker te maken, kun je elkaar onderweg interviewen. Onder elk filmpje staan voorbeeldvragen die je elkaar kunt stellen. Zo voer je een leuk gesprek over jullie levens, toen en nu.

Hoeveel kilometer is de FlitsToer?

Het aantal kilometers en de duur van de FlitsToer bepaal je helemaal zelf. Met behulp van de Flitskaart bepaal je zelf welke locaties je wilt bezoeken. Je kunt ze allemaal bezoeken. Maar dat hoeft niet.

Hoe lang duurt de FlitsToer?

De duur is afhankelijk van hoe hard je loopt of fietst. En hoe lang je stil wilt staan bij een FlitsTegel of FlitsPaaltje. De filmpjes met Harry Journally duren gemiddeld een halve minuut. Als je wilt, kun je vaak nog extra filmpjes bekijken, voor een completer beeld van Heusden.

Waar vind ik de route?

De FlitsToer werkt met een FlitsKaart. Op deze kaart zie je de locaties van de FlitsTegels en FlitsPaaltjes. Je bepaalt zelf je route.

Bekijk de FlitsKaart >