Cultuurverenigingen

OKG Heusden

Toneelverening OKG

Toneelvereniging Onderling Kunstgenot brengt jaarlijks drie verschillende producties op de planken: een winterstuk in januari, een jeugdvoorstelling in maart en een wagenspel in de zomer. Het doel: het publiek kunstig vermaken en onderling veel plezier hebben.

CV de Peelvrujters

Carnavalsvereniging de Peelvrujters

De Carnavalsvereniging organiseert onder meer het Prinsebal, de Zannikaovenden en carnaval voor de jeugd. Ut Groot (oud-prinsen) en Boerenkapel de Turvers zijn in een adem te noemen als het gaat om Carnavalsvereniging Peelvrujters.

oranjecomite heusden

Oranjecomite

Het Oranjecomité Heusden is opgericht in 1945 en verzorgt sinds die tijd activiteiten op Koningsdag. Het organiseert activiteiten op Koningsdag en zorgt voor de huldiging van Heusdearen die een Koninklijke onderscheiding krijgen op Koningsdag.

sinterklaascomite heusden

Sinterklaascomité

Het Sinterklaascomité zorgt ervoor dat de goedheiligman en zijn pietermannen ieder jaar hartelijk ontvangen worden in Heusden. Het organiseert het officiële bezoek van Sinterklaas op een zondag in november en de ontvangst in Hart van Heuze. Ook tekent het comité voor een bezoek van de Sint aan basisschool Antonius.

Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten

Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten

Sinds 1984 spant de Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten zich in voor het behoud van kasteelcomplex enhet behoud van haar omgeving als historische buitenplaats. Ook stimuleert de Stichting de lokale identiteit en het historisch bewustzijn door het organiseren van erfgoededucatie, rondleidingen, open dagen en exposities.