Jeugdverenigingen

Jong Nederland Heusden

Jong Nederland Heusden

Jong Nederland is een vereniging waarbij kinderen in verschillende leeftijdsgroepen spelletjes doen, knutselen en deelnemen aan andere leuke activiteiten. Op verschillende avonden in de week draaien er groepen. De meeste activiteiten vinden plaats met de eigen groep. In de zomervakantie staat er een week kamp gepland, hierbij zijn meerdere groepen van de partij.

Jeugdtoneel OKG

Jeugdtoneel OKG

Elk voorjaar brengt toneelvereniging Onderling Kunstgenot (OKG) een jeugdstuk op de planken. Repetities beginnen een half jaar van tevoren. Vind je het leuk om helemaal in een rol te duiken en je uit te leven op het podium, neem dan zeker een kijkje op de website.

Kinderdans Heusden

Kinderdans Heusden

Jongens en meisjes van 3 ½ tot 7 jaar kunnen op zaterdagochtend hun energie kwijt bij Kinderdans Heusden. Een uurtje zingen en springen, draaien en zwaaien, huppelen en hinkelen en last but not least wiebelen en giebelen. Kinderdans bestaat al sinds 1995. Voor veel kinderen het eerste clubje waar ze bij gaan. Kinderen maken spelenderwijs kennis met ritmegevoel, lichaamsbeweging en dansexpressie.

Jeugdsoos Heusden

Jeugdsoos Heusden

De Jeugdsoos vindt elke maand op zaterdagavond plaats van 18.00 tot 20:30 uur. Naast het eten van een frietje, het drinken van een colaatje en het luisteren naar muziek, kun je meedoen aan allerlei activiteiten. Zo kun je zingen tijdens de karaoke-avond, dansen onder begeleiding van een danslerares, gekapt worden door een kapster, een tattoo laten zetten (van henna) of simpelweg lekker flipperen.

OJC Jonosh

OJC Jonosh

OJC Jonosh (Openbaar Jongerencentrum Jonosh) ontstond eind jaren 60 als spontaan idee bij een groep jongeren die zich niet bij de toenmalige verenigingen thuisvoelden. Jonosh nu is een jongerencentrum in een monumentaal gebouw midden in Heusden. Jonosh heeft in de afgelopen 30 jaar voor meerdere generaties veel betekend.

De geschiedenis blijkt zich in Jonosh keer op keer te herhalen. We zien tegenwoordig de kinderen van de oude Jonosh-pioniers de zaakjes in handen nemen en in principe exact dezelfde dingen doen: gezellig uit je dak gaan en jezelf zijn op een plek die zijzelf gecreëerd hebben.