Sportverenigingen

Voetbalclub ONDO

Voetbalclub ONDO

ONDO kent verschillende junioren- en seniorenteams en zelfs een damesteam. Natuurlijk mag ook een veteranenteam niet ontbreken. De activiteiten van Ondo bestaan voornamelijk uit voetbaltrainingen en het spelen van wedstrijden in competitieverband.

Korfbalvereniging DOS

Korfbalvereniging ODC

Sinds 2017 zijn de korfbalverenigingen Olympia uit Ommel en DOS uit Heusden gefuseerd in de nieuwe korfbalvereniging ODC (Olympia DOS Combinatie).
ODC is een club voor grote en kleine meisjes. De jeugd-, senioren-, midweek- en recreantenteams spelen met veel plezier korfbalwedstrijden in de competitie van het KNKV.
Bij ODC gaan sportiviteit en groepsgevoel hand in hand. Samen zorgen de leden voor een gezonde en gezellige vereniging. Winnen is leuk, maar plezier in de sport én met elkaar staat voorop.

Tennisclub de Meijvink

Tennisvereniging de Meijvink

De Meijvink is een sterke, gezonde tennisvereniging met betrokken leden die met hart en ziel werken aan een goed georganiseerde, originele en vooral gezellige sfeer. Dat wil de Meijvink graag zo houden. De continue doorstroom van junioren naar senioren staat hiervoor garant.

TWC 't Ventieleke

TWC 't Ventieleke

TWC ’t Ventieleke is de Heusdense fietsclub waar je samen met anderen sportieve en gezellige fietsavonturen kunt beleven. De Ventielen hebben twee hoofdactiviteiten: wielrennen in het zomerseizoen en mountainbiken in het winterseizoen. Ze fietsen in verschillende snelheidsgroepen, zodat er altijd wel een groep is, waar je je bij kunt aansluiten. Ook organiseert TWC ’t Ventieleke andere activiteiten als klimvakanties, de Dikke Banden Cross, de Ploegentijdrit en de Slimste Mens Van Heuze.

de KrachtClub Heusden

De KrachtClub

De KrachtClub is een club die de stok achter je deur vormt om krachttraining op te nemen in je leefpatroon. Mannen en vrouwen tussen de 30 en ±65 jaar houden hun spieren sterk door wekelijks te trainen met kettlebells. Kijk op de website voor meer info.

Volleybalclub Unitas

Volleybalclub Unitas

Volleybalclub Unitas bestaat uit sportieve dames, die elke donderdag bij elkaar komen om onderling partijtjes te spelen. Daarnaast doen ze mee met de wintercompetitie van RVC Deurne.

Heren Volley Heusden

Heren Volleybalclub

Op donderdagavond hebben de heren hun wekelijkse volleybalavond, in de gymzaal van het Hart van Heuze waarin ze zich volop kunnen uitleven. Na afloop wordt er onder het genot van een drankje nog wat gebuurt. Contact: Martien Leenders 0493-560228

Paardensportvereniging de Peelruiters

Paardensportvereniging de Peelruiters

Paardensportvereniging De Peelruiters bestaat uit ongeveer 40 leden (rijdende en niet-rijdende leden). In het winterseizoen (van oktober t/m maart) organiseert de vereniging wedstrijden in manege De Witte Vallei gelegen aan de Gezandebaan. Dit zijn wedstrijden voor pony's en paarden in de disciplines dressuur en springen. Contactpersoon: Miriam Nijssen.

DHSZOD

Handboogvereniging DHSZOD

De handboogvereniging met de originele naam ‘De Haas Stropen Zij Ons Doel’ is in 1873 voortgekomen uit een groep stropers. Het verenigingsgebouw is gevestigd aan de Slobeendweg 4 te Asten-Heusden. Handboogschieten is een prestatie- en concentratiesport die zelfs is uitgegroeid tot een olympische sport. Het is een sport voor jong en oud.

Motorclub The Canadians heusden

Motorclub The Canadians

Hoofddoel van The Canadians is het organiseren van toertochten voor clubleden en eventuele introducés. Elk jaar staan er in de maanden april tot en met oktober diverse tochten op het programma, die de enthousiaste leden zelf uitzetten. Het seizoen wordt afgesloten met de zogenaamde snerttocht. De tochten zijn meestal tussen de 200 en 250 km lang. Ook organiseert de club ieder jaar het Canadians Toer Weekend en een feestavond.