WAT GAAN WE DOEN TIJDENS 100 JAAR HEUSDEN?

We hebben met elkaar een aantal intenties uitgesproken, die aan de basis liggen van de ideeën om 100 jaar Heusden te vieren:

Deze intenties hebben geleid tot een aantal ideeën, waarmee we 100 jaar Heusden willen gaan vieren:

Een boek of film over Heusdens licht in verleden, heden en toekomst

Met portretten van Heusdenaren die vertellen over hun licht, hun innovatieve ideeën in verleden, heden en toekomst. Ook kinderen en jongeren komen aan het woord.

Een schoolproject: jij en jouw licht

Kinderen en jongeren geven creatief antwoord op de vraag: wat zou jij/zouden jullie voor Heusden willen betekenen in de toekomst? Welk licht wil jij brengen? Geïnspireerd op de droompotjes uit het boek 'de GVR' van Roald Dahl. Dit zou kunnen leiden tot een expositie in de Belevingskerk. Of tot een speciale jeugd-editie van Pecha Kucha.

Uitnodiging naar verenigingen: de Innovatieve Samenwerking ('steek elkaar aan')

We willen verenigingen uitdagen om hun vernieuwende kracht in te zetten: voeg tijdens jullie eigen evenement een element toe waaruit de Heusdense identiteit/mentaliteit blijkt. Daarvoor krijg je financiële, organisatorische en faciliterende steun in ruil.

Grandioos eindfeest voor alle Heusdenaren

Tijdens de Grote Finale brengen verenigingen de mooiste innovatieve samenwerkingen die zij tijdens hun eerdere evenement hebben laten zien nog eens ten blakke. Heel Heusden wordt uitgenodigd. De feestruimte wordt ingericht met veel licht.

Blijvend lichtmonument op plein of bij/in kerk
Tijdens het grandioze eindfeest onthullen we een blijvend lichtmonument: als markeringspunt van 100 jaar Heusden, als markant herkenningspunt, als ‘merkdrager’ van het dorp Heusden, als symbool en reminder aan de unieke identiteit van Heusden.

Herkenbaarheid creëren en zien hoeveel Heusdenaren meedoen

We willen tijdens alle evenementen een herkenbaar 100-jaar-Heusden- lichtobject plaatsen. Mensen die meedoen, willen we voorzien van een 100-jaar-Heusden-lichtje als line-up-symbool (“ook ik doe mee”). Zou geweldig zijn als het hele dorp verlicht raakt met overal dezelfde lampjes in de tuinen.

Het lichttafeloverleg
We willen een club aanstellen die zich inzet om verenigingen en individuen samen om tafel te krijgen. We denken erover om dit te symboliseren met een lichttafel in het Hart van Heuze met de Heusdense kernwoorden (innovatieve kracht, elkaar weten te vinden, uniek zijn in de regio, iets willen proberen, vernieuwend zijn).