WERKGROEPLEDEN 100 JAAR HEUSDEN

Werkgroep clubmobilisatie

Deze werkgroep mobiliseert Heusdense verenigingen om een innovatieve samenwerking met andere verenigingen, individuen, bedrijven of organisaties aan te gaan in het feestjaar 2022.

Bennie Aarts
06 557 964 17
bennie(at)geitenfarm.nl

Renée Groenen
06 238 298 17
renee_groenen(at)live.nl

Werkgroep jeugd

Deze werkgroep gaat jongeren en jongeren mobiliseren om creatief antwoord te geven op de vraag: 'wat zou jij/zouden jullie voor Heusden willen betekenen in de toekomst? Welk licht wil jij brengen?' Ben jij goed met kinderen en jongeren?

Heb je feeling met het organiseren van talentontwikkeling? Neem dan contact op met één van de werkgroepleden.

Bart Wijnen
06 234 097 17
bart.wijnen(at)wpdwerkadvies.nl

Ankie & Tom Driessen

Werkgroep boek en/of film

Deze werkgroep buigt zich over de realisatie van een boek en/of film over Heusdens licht in verleden, heden en toekomst.

Kun jij schrijven of filmen, heb je ervaring met het uitgeven van boeken of het monteren van video's? Neem dan contact op met één van de werkgroepleden.

Toon Hartman
06 203 165 40
hartman(at)peel14.com

Hein van den Heuvel
06 331 350 46
hein(at)bleekerheide.nl

Werkgroep lichtmonument/lichtobjecten

Deze werkgroep buigt zich over de realisatie van een lichtmonument op het plein of bij de kerk. Lijkt jou het leuk om hieraan mee te werken? Ben je handig en maak je graag dingen? Neem dan contact op met één van de werkgroepleden.

Rina Slegers

Marcel Boons & Bennie Aarts

Werkgroep lichttafel overleg

Deze werkgroep buigt zich over het samenbrengen van verenigingen in de toekomst. Daarbij hoort de realisatie van een fysieke tafel, die in het Hart van Heuze komt te staan. Dus ben je een goeie netwerker of ben je handig? Neem dan contact op met Helmie Wijnen.

Helmie Wijnen
06 160 849 71
helmiewijnen(at)gmail.com

Financiën & Sponsoring

Jos Knapen
0493 560 334
josknapen1(at)gmail.com

Bart Wijnen, voorzitter van de werkgroep 100 jaar Heusden:

Waarom wil je 100 jaar Heusden mee organiseren?
“Om mensen te inspireren samen dingen op te pakken. Om verder te kijken dan hun eigen straatje of hun eigen belang. En om onderlinge verbinding te creëren: m’n buurman ken ik, maar wie woont er eigenlijk aan de andere kant van het dorp?”

Wat lijkt je mooi aan het eindresultaat?
“Dat mensen met een voldaan gevoel terugkijken en kunnen zeggen ‘dit hebben we samen gedaan, ik heb er mijn steentje aan bijgedragen en heb iets voor een ander kunnen betekenen. We hebben het geweldig gehad met z’n allen.’”

Hoe hoop je dat mensen terugkijken op 100 jaar Heusden?
“Ik hoop dat mensen tevreden zijn over hoe het gelopen is, dat ze blij zijn geweest dat ze hebben kunnen helpen, dat ze geïnspireerd zijn geraakt om nog meer dingen te organiseren, dat ze de verbinding zoeken met andere verenigingen en meer buiten de eigen verenigingsgrenzen kijken.”
“Met name richting de toekomst hoop ik dat we de volgende generatie kunnen aansteken met het wij-gevoel. Zodat zij het op hun beurt ook weer overdragen. Ik hoop ook dat we nog meer respect krijgen voor elkaars verenigingen en visies. We zijn een klein dorp en moeten samen de levendigheid bewaken. Dat geldt overigens ook voor het leven an sich, bijvoorbeeld voor het behoud van supermarkt, gemeenschapshuis, de kerk in welke hoedanigheid dan ook, de kermis.”

 

 

 

 

Helmie Wijnen:

Waarom wil je 100 jaar Heusden mee organiseren?
“Ik vind 100 jaar een hele tijd en dat moet gevierd worden op een Heusdense manier.”

Wat lijkt je mooi aan het eindresultaat?
“Eén Heusden. Dat lijkt me mooi. Heusden is een dorp dat goed is in organiseren en in samenhang. Samen kunnen we deze mijlpaal op een speciale manier vieren. Ik hoop echt dat iedereen die hier in Heuden woont zich één voelt.”

Hoe hoop je dat mensen terugkijken op 100 jaar Heusden?
“Ik hoop dat er over 10, 20 jaar nog steeds gepraat wordt over 100 jaar Heusden, bijvoorbeeld over het eindfeest. Dat mensen zeggen ‘goh, dát was nog eens schon!”

 

Bennie Aarts:

Waarom wil je 100 jaar Heusden mee organiseren?
“100 jaar Heusden is een mijlpaal die gevierd moet worden. En het is een kans om mensen te verbinden. De uitdaging daarbij is om 2500 mensen uit de stoel te krijgen bij het grote eindfeest. ”

Wat lijkt je mooi aan het eindresultaat?
“Ik hoop dat een deel van de mensen die nooit eerder betrokken zijn geweest bij organiseren in Heusden, getriggerd worden in dit mijlpaaljaar. Er zijn heel veel mensen die we nu nooit ergens zien. Als je daar al 10% van bij krijgt, wordt Heusden nog actiever. Neem bijvoorbeeld Lumberjack. Daar pakten 10 mensen mee aan, die nooit eerder betrokken zijn geweest bij de organisatie van een Heusdense activiteit. Die hebben nu de smaak te pakken. Dat zou ik ook willen bereiken met 100 jaar Heusden. Dus voor mij zit de uitdaging in het aantrekken van nieuwe mensen.”

Hoe hoop je dat mensen terugkijken op 100 jaar Heusden?
“Ik hoop dat mensen geïnspireerd raken om ook voor Heusden actief te worden. Dus ik hoop echt dat 100 jaar Heusden een inspiratiebron wordt van verbinding en verrassing.”

 

 

Renée Groenen:

Waarom wil je 100 jaar Heusden mee organiseren?
“Ik wil 100 jaar Heusden niet aan me voorbij laten gaan, het is een eenmalig, uniek iets. Ik vind het een eer om aan deze mooie gelegenheid mijn steentje bij te dragen. Daarom heb ik ja gezegd op de vraag of ik mee wil organiseren.”

Wat lijkt je mooi aan het eindresultaat?
“Het lijkt me mooi om heel Heusden in beweging te krijgen en zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen. En het lijkt me mooi als iedereen net zo trots is op Heusden zoals ik dat ben. We zijn een klein dorp waarin we grootse dingen kunnen verwezenlijken.”

Hoe hoop je dat mensen terugkijken op 100 jaar Heusden?
“Ik hoop dat mensen straks zeggen: ‘wat was dat een schon fist, iedereen is zo betrokken geweest.’ Ik hoop ook dat jong en oud meedoen, zodat we samen kunnen doen waar we met z’n allen goed in zijn.”