Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over Mannenkoorproject Lumberjack.

Moet je kunnen zingen om mee te doen?

We streven naar een mooie mix tussen ervaren zangers, goeie solisten en mindere zangers. Ben je niet zo zeker van je zaak, bedenk je dan het principe van een koor: de mindere zangers worden op sleeptouw genomen door de sterke. Dus je past altijd wel ergens in het plaatje.

Voel je zin om mee te doen én wil je wekelijks komen trainen? Stap dan over de drempel, want dan ben je de ultieme kandidaat. Inzet is belangrijker dan ervaring.

Wat gaan we zingen?

We doen 20 nummers met een groot mannelijk karakter, van vroeger en nu. Denk aan stevige rocknummers, gevoelige ballads en krachtige popsongs. Bijvoorbeeld van Muse, Queen, U2 en Duran Duran, maar ook van Simon & Garfunkel, the Righteous Brothers en John Denver. Van alles wat dus. Als het maar mannelijk klinkt.

Wanneer en hoe vaak is de training?

De repetities zijn op donderdagen van 20.30u tot 22.30u in het Hart van Heuze. We beginnen op donderdag 7 februari 2019. De finale is op vrijdag en zaterdag 15 en 16 november 2019. Dat betekent dat we 30 repetities hebben. In de schoolvakanties repeteren we niet, tenzij het nodig blijkt te zijn.

Moet ik elke week trainen?

Ja, je wordt elke week op de repetitie verwacht. Natuurlijk kan er altijd wat tussenkomen, maar zingen is een echte teamsport. Die gezamenlijke toewijding - er samen voor gaan - is wat muziek zo mooi maakt.

Hoeveel stemmig wordt er gezongen?

Minimaal 1-stemmig, maximaal 3-stemmig, afhankelijk van wat bij het nummer past. Ter vergelijking: ‘normale’ koren zingen meestal 4-stemmig.

Moet ik auditie doen?

Nee, je hoeft geen auditie te doen. Je krijgt wel een korte stembereiktest om te kunnen bepalen bij welke stemgroep je het makkelijkst zingt.

Wie gaat ons begeleiden?

Omdat we ons publiek omver willen blazen, worden we begeleid door een supersterk gelegenheidscombo. Jennemieke Snijders wordt onze dirigent.

Wat is de beoogde leeftijdsgroep?

We richten ons niet op de leeftijdsgroep die je in de gemiddelde mannenkoren ziet, maar op de generaties daar onder. Van 18 tot ongeveer 65 jaar. Maar het draait ons eigenlijk niet om je leeftijd, maar om dat je man bent en veel zin hebt om mee te doen.

Wat zijn de bindingseisen met Heusden?

Je woont in Heusden of hebt ooit in Heusden gewoond, je zit bij een Heusdense vereniging, je hebt (schoon)familie in Heusden, je hebt Heusdense vrienden, etc.

Wat zijn de kosten?

Ga uit van 75 euro voor deelname aan het volledige project: 30 repetities en 2 superoptredens. Dat is vergelijkbaar met 3 maanden naar de sportschool of 1/4 seizoenskaart van PSV.

Wat gebeurt er na de grote finale?

Dan is het afgelopen, op de feestavond na. Dit is een eenmalig project met een duidelijk begin en eind. Nu of nooit dus!

Een project dus. Geen nieuwe vereniging?

Nee, we gaan geen nieuwe vereniging beginnen. Lumberjack is een uniek mannenproject dat eenmalig georganiseerd wordt. Once in a lifetime. Eén keer vlammen en twee geweldige concerten neerzetten. En dan stopt het.